Gamen en Pegi

Gamen & PEGI:

Gamen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Van jong tot oud; Peuters spelen al spelletjes op de tablet en ook opa’s en oma’s worden steeds enthousiaster. Gamen is niet meer weg te denken in ons multimediale leven. Maar is gamen nu goed of slecht? Worden kinderen agressief van vechtgames of leren zij doorzetten en verbetert het hun hand-oog coördinatie?

Onderzoek van Kennisnet wijst uit dat games verschillende positieve effecten hebben. Zo versterkt het spelen van games op school de motivatie tot leren en leidt het ertoe dat kinderen een positievere houding hebben tegenover school. Games hebben ook een positief effect op ruimtelijk inzicht, geheugen en taalcompetenties van kinderen en jongeren alsmede inzicht, probleemoplossend vermogen, en ingewikkelde informatie interpreteren, Gamen is dus zo slecht nog niet. Negatieve effecten zoals verslaving (1 tot 3 % van de jongeren)en agressie komen relatief niet zoveel voor.

Klik hier voor het hele onderzoek van Kennisnet .

www.gameadviesopmaat.nl

www.weetwatzegamen.nl

www.gamenisgoed.nl

www.mediaopvoeding.nl/onderwerp/gamen

 

pegi

PEGI staat voor Pan European Game Information en is een leeftijdsclassifiactiesysteem dat is opgezet om ouders te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over de aankoop en het spelen van computerspellen.

De leeftijdsclassificaties zijn een richtsnoer en staan vermeld op games. Ze geven een betrouwbare indicatie van de geschiktheid van het spel met het oog op bescherming van minderjarigen. Er wordt geen rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad of vaardigheden die nodig zijn om een spel te spelen.

Kijk voor meer informatie op:

www.pegi.info